str. George Baritiu, nr. 27,
Cluj Napoca
0752 166 072

- Home
- Produse
- Verdeturi din "Gradina"
- Tarhon
Denumire latina: Artemisia Dracunculus
Alte denumiri: Tarhon, Tarhon frunze, Tarragon, Tarrgon dry, Tarragon leaves
Descriere planta: O planta aromata, perena, cu flori galbene sau alb-verzui, mici. Originar din zona Marii Caspice si Siberia si cultivat in principal in Europa, Asia si Statele Unite. Creste pana la 1 metru inaltime
Descriere condiment: In forma uscata, poate inlocui oregano, maghiran sau rozmarinul
• Mirosul se aseamana usor cu anasonul
• Gustul tarhonului este placut, usor intepator
Proprietati medicinale:
• Este folosit pentru stimularea poftei de mancare
• Indicat in tratarea flatulentei si a reumatismului
• Contine eugenol, acesta fiind un anestestezic natural si este presupus ca ar calma durerile de dinti
Utilizare culinara:
• Adaugati tarhonul la sfarsit, pentru ca mancarea sa nu capete un gust amar
• Este unul din cele 4 ierburi fine ale francezilor
• Se potriveste de minune cu carnea de pui, peste si oua
• Ingredient de baza din sosul frantuzesc Bearnaise
• Merge foarte bine in ciorbele de vita, porc sau pui insa trebuie adaugat cu 15 minute inainte de a lua ciorba de pe foc (pentru a nu primi un gust amar)
• Folositi-l la sosul remoulade, tartar dar si in minunata reteta Vitel Marengo
• Adaugati-l pe salate, maioneze si dressinguri
Retete care contin Tarhon
Cosul de cumparaturi
Cand vorbim despre retete italiene nu ne raportam doar la pizza sau paste. Bucataria italiana este una dintre cele mai diversificate iar felurile de mancare difera de la o regiune la alta. In unele regiuni inainte de friptura se serveste salata iar cand vine vorba de desert, fructele proaspete nu vor lipsi.
TOTAL: 0 Lei
TOTAL cu voucher gold: 0 Lei
TOTAL cu voucher platinum: 0 Lei
Date de contact
Curry, plural curries, is a generic term primarily employed in Western culture to denote a wide variety of dishes whose origins are Southern and Southeastern Asian cuisines, as well as New World cuisines influenced by them such as Trinidadian or Fijian. Their common feature is the incorporation of more or less complex combinations of spices and/or herbs, usually (but not invariably) including fresh or dried hot chillies.
In the original traditional cuisines, the precise selection of spices for each dish is a matter of national or regional cultural tradition, religious practice, and, to some extent, family preference. Such dishes are called by specific names that refer to their ingredients, spicing, and cooking methods.